Båtmässan 2014 blev en framgång! Är du med oss 2015?

Trenden är tydlig, det finns en helt annan framtidstro och optimism i branschen. Nu vill och kan folk satsa mer på båt- och vattenliv igen! Besökarantalet gick upp jämfört med tidigare år, totalt så besöktes Båtmässan 2014 av 61 523 personer med ett intresse för livet i, vid och på vattnet. Dessutom ökade summan över vad den genomsnittliga besökaren spenderar på mässan, från 1100: - till 1500: -. Det innebär att drygt 36 miljoner omsattes på mässgolvet under Båtmässan 2014!

Nu satsar vi på en ännu bättre mässa 2015! Som företagare inom den maritima världen bjuder vi in er till att medverka och ta del av affärsnyttan som kommer äga rum på golvet under Båtmässan.

HÄR KAN NI LADDA NER ANMÄLNINGSSEDELN FÖR 2015. (PDF-dokument, 223 kB)

Sagt av våra utställare under och efter Båtmässan 2014.

Tobias Rosén från WestGear som säljer Alumacraft, amerikanska aluminiumbåtar med inriktning mot sportfiske: "Det är första gången vi är med på Båtmässan och det har vi verkligen inte ångrat. Vi hoppades på att kanske sälja en båt - resultatet blev tio sålda båtar. Vi är så klart jättenöjda!"

Rolf Hansson från GBM Havstenssund som säljer båtar i miljonklassen och uppåt: "Vi märker ett betydligt större och seriösare intresse i år. Våra listor med tänkbara köpare som vi ska kontakta efter mässan är dubbelt så långa i år jämfört med i fjol. Vi måste till och med sjösätta redan nästa vecka för att det är så många som vill provköra våra båtar."

Janne Utbult på Viking Yatching som säljer tillbehör beskriver årets Båtmässa som den bästa på fem år. "Det verkar finnas en framtidstro hos kunderna igen - de vågar köpa kapitalvaror som kylaggregat, bogpropellrar och sjökläder."

Örjan Berg från Beneteau Sverige
som sålde två båtar under Båtmässan: "Vi är väldigt nöjda med vårt deltagande. Att sälja dyrare båtar är en lång process där mycket ska stämma, bland annat behöver man bli av med sin gamla båt för att kunna köpa en ny. Och även på marknaden för begagnade båtar märks en tydlig ljusning.

Rolf Skånberg på Flexideck Sweden sålde slut på lagret under Båtmässan: "Båtmässan har verkligen överträffat våra förväntningar. Kvalitén på besökarna är väldigt god."

Peje Örtengren på Lita Boats är mycket nöjd: Vårt mål för Båtmässan var att sälja de två befintliga utställningsbåtarna. Det har vi gjort och vi har fått flera "leads" som säkert leder till mer försäljning under våren."

Intresserad av att medverka på Båtmässan 2015? Då är du varmt välkommen att kontakta oss i Team Båtmässan för en diskussion om hur vi kan hjälpa dig till att göra bättre affärer.

Bengt Wallin, Mässansvarig (båtar vid brygga och båtmontrar).
031 708 80 91 alt. bengt.wallin@svenskamassan.se

Jacob Ryder, Biträdande mässansvarig (båtmontrar, tillbehör, sportfiske och övrigt). 031 708 80 29 alt. jacob.ryder@svenskamassan.se